Lastig om te kiezen?

Doe het samen met een expert!

De beste hypotheek kiezen is niet eenvoudig. Er zijn meer dan 500 mogelijkheden! Gelukkig kunt u geheel vrijblijvend hulp krijgen van een expert van NHP.

Schakel expert in
Geheel vrijblijvend!

Hulp door experts van

Opstalverzekering

Op het moment dat u een huis heeft, wilt u dat huis natuurlijk beschermen tegen alle mogelijke vormen van schade. De eerste verzekering die hierbij noodzakelijk is, is de opstalverzekering. Deze verzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd.

Onder "opstal" worden alle onroerende zaken verstaan. Een vuistregel die vaak gebruikt wordt om te bepalen wat onoerende zaken zijn, is de regel dat alles wat niet verhuisbaar is onder de onroerende zaken vallen. En dus onder de dekking van een opstalverzekering. Denk hierbij aan het huis zelf, schuurtjes, schuttingen en inbouwkasten.

Met een opstalverzekering kunt u deze onroerende zaken verzekeren tegen verschillende vormen van schade. U kunt hierbij denken aan schade door brand, diefstal, storm, blikseminslag en vandalisme. Het hangt van het type opstalverzekering af hoe ruim de dekking is. Hierbij geldt uiteraard vaak: hoe ruimer de dekking, des te hoger de premie.

Andere verzekeringen rondom de hypotheek

Andere verzekeringen waar u mee te maken kunt krijgen als u een hypotheek afsluit, zijn de inboedelverzekering, overlijdensrisicoverzekering en woonlastenverzekering.

Meer informatie over hypotheken